Over ons

‘Ik fiets er iedere dag langs maar heb nooit geweten dat het zo mooi is.’ Het best bewaarde geheim van Oosterbeek, zo noemde een bezoeker onlangs ons woonzorgcentrum. En inderdaad, maar weinig Oosterbekers wisten vroeger wat er zich op het landgoed en in de villa’s nu eigenlijk afspeelde.

Lokaal en kleinschalig

Verburgt-Molhuysen Staete is een zelfstandige, lokale organisatie voor wonen en zorg voor ouderen. We koesteren de kleinschalige manier van werken en we merken dat mensen zich juist daarom bij ons thuis voelen. Veel medewerkers wonen in de buurt en veel bewoners kennen ons omdat hun vader of moeder of een ander familielid hier ooit woonde. We bieden niet alleen zorg aan onze eigen bewoners maar leggen steeds vaker de verbinding met de buurt, het dorp en de gemeente en geven zo een mooie geschiedenis een modern vervolg.

Langer thuis

De overheid wil dat ouderen langer thuis blijven wonen. Het afgelopen jaar werd langzaam duidelijker wat van dit beleid de consequenties zijn. Verburgt-Molhuysen ziet deze ontwikkeling als een kans om, samen met anderen, zorg te verlenen die ouderen hierbij ondersteunt. De sociëteit voor mensen met dementie, Doarps-Eijn, is hiervan een voorbeeld. Maar steeds vaker bieden we ruimte voor andere activiteiten waarbij ouderen ‘van buiten’’  welkom zijn.

Meer informatie

Organisatie

Het park en de villa’s van Verburgt-Molhuysen Staete zijn nog steeds eigendom van de Stichting Verburgt-Molhuysen, voortkomend uit de nalatenschap van de naamgeefster.

 

Bestuur

Voor het bestuur van Verburgt-Molhuysen Staete is er een betrokken en lokaal gewortelde Raad van Toezicht en een Raad van Commissarissen.

 

Wilt u kennismaken of heeft u een zorgvraag?
Wij heten u van harte welkom