Cursus omgaan met dementie voor mantelzorgers

Cursus omgaan met dementie voor mantelzorgers

Op dinsdag 17 november start in Oosterbeek de succesvolle cursus  ‘Omgaan met dementie voor mantelzorgers’. In vier avonden ondersteunen een zeer deskundige cursusleidster en een casemanager dementie deelnemers met informatie over de oorzaken en het verloop van dementie, het veranderende gedrag van de dementerende en de rol de omgeving. Er is daarnaast informatie over het omgaan met de gedragsveranderingen en er is volop de mogelijkheid om vragen te stellen en ervaringen te delen met andere mantelzorgers.

Doel van de cursus is om de mantelzorgers te ondersteunen en te begeleiden in hun verzorgingstaak. De cursus stelt de partner en andere familieleden in staat beter in te spelen op gedrag en emoties en hierin een (nieuw) evenwicht te vinden. De zorg is daardoor langer en beter vol te houden. De deelnemers zijn meestal partners of kinderen, maar soms ook andere familieleden, vrienden of buren.

De cursus vindt plaats op vier avonden in Sociëteit Doarps-Eijn van Verburgt-Molhuysen Staete te Oosterbeek, Utrechtseweg 33.  De kosten zijn € 35,- per persoon voor vier avonden.

  • dinsdag 17 november | 19.00 – 21.00 uur
  • dinsdag 24 november | 19.00 – 21.00 uur
  • dinsdag 1 december | 19.00 – 21.00 uur
  • dinsdag 8 december | 19.00 – 21.00 uur

Meer informatie en aanmelden

Aanmelden via info@vmstaete.nl. Meer informatie bij casemanager Anke van de Berg, telefoon 06 10439715. Er kunnen maximaal 12 mensen deelnemen.