Zorg en méér

Het team van Verburgt-Molhuysen Staete biedt op verzoek allerlei extra services die bewoners en mantelzorgers kunnen ondersteunen. Veel van deze extra services worden gefinancierd vanuit een zorgindicatie.

Natuurlijk doen wij voor bewoners reparaties aan eigendommen en wij adviseren bij vragen over gezondheid of de financiering van wonen en zorg. De was kan in ons beheer worden uitbesteed aan een vertrouwde wasserij. De kapper, de pedicure en de schoonheidsspecialiste komen aan huis. De meeste bewoners eten hun lunch en avondmaaltijd gezamenlijk. Op dit moment wordt er vier keer per week zelf gekookt door de koks van het Arnhemse bedrijf Enjoy&Learn of door onze eigen keukenbrigade. Er is dan altijd een keus uit twee menu’s. De overige dagen komt het eten van Huuskes. Bewoners die ervoor kiezen op hun appartement te eten krijgen de maaltijd hier geserveerd. Zij bestellen vooraf en hebben dan de keus uit drie menu’s.

Veel bewoners van Staete en Verburgt bezoeken één of meerdere dagen per week Doarps-Eijn. Dit is onze dagbestedingslocatie PG. Het programma daar beslaat de hele dag. Alle gasten gebruiken daar samen de warme maaltijd. Er is overdag veel aandacht voor bewegingsactiviteiten en een goed gesprek.

Naast de gezamenlijke maaltijden is er dagelijks een mogelijkheid om samen koffie te drinken en aan het einde van de middag bij elkaar te komen voor thee of een borreltje. En daarnaast zijn er gemeenschappelijke activiteiten rondom bijvoorbeeld bewegen en muziek. We hopen binnenkort ook weer het programma met lezingen te kunnen hervatten.

In Villa Molhuysen is er tussen 8.00 uur – 21.00 uur altijd aan woonassistent aanwezig die de bewoners daar begeleidt met de maaltijden en zorgt voor activiteiten. Met alle bewoners met een zorgindicatie wordt bovendien iedere week een individuele activiteit ingepland.

Wilt u kennismaken of heeft u een zorgvraag?
Wij heten u van harte welkom