Dagbesteding voor mensen met dementie

Verburgt-Molhuysen biedt niet alleen zorg aan onze eigen bewoners. Er is ook ruimte voor mensen van ‘buiten’. In de beeldbepalende Villa Doarps-Eijn is een speciale sociëteit voor mensen met (beginnende) dementie. Gasten komen uit de gemeenten Arnhem, Wageningen en Renkum. Of soms van ver daarbuiten. Dagbesteding is mogelijk op basis van indicatie in de Wlz (Zorg in Natura), WMO (PGB) of een eigen bijdrage.

Dagbesteding dementie

Gestart in het voorjaar van 2014 is Doarps-Eijn nu al een begrip in Oosterbeek en omstreken. In deze beeldbepalende villa biedt Verburgt-Molhuysen Staete op alle alle werkdagen van de weekt ussen 10.00 – 17.00 uur dagbesteding psychogeriatrie. Deze dagbesteding, gericht op mensen met dementie en een wat hogere opleiding en een brede belangstelling, is uniek in de regio. Gasten komen uit de gemeenten Renkum, Wageningen en Arnhem. Ook enkele van onze eigen bewoners bezoeken de sociëteit als zij daar behoefte aan hebben. De deskundige begeleiding speelt met het programma in op de individuele interesses en mogelijkheden van de bezoekers. Ze wordt daarbij ondersteund door vrijwilligers en stagiaires van diverse opleidingen. Het team activiteitenbegeleiders stimuleert mensen om veel te bewegen. Er wordt gewandeld in Mariëndael, naar het dorp of in de tuin. Ook wordt er gefietst op de speciale Fun2Go duofiets met trapondersteuning. Tussen de middag is er een gezamenlijke warme maaltijd. Het open karakter van Doarps-Eijn maakt wel dat een grens is aan de zorg die wij gasten kunnen bieden. Daarom hebben we de randvoorwaarden duidelijk beschreven.

Tijdelijk verblijf

Voor wie tijdelijk niet thuis kan wonen bieden wij tijdelijk verblijf in ons logeerappartement. Bijvoorbeeld als iemand herstelt van een ziekenhuisopname of als de partner de mantelzorg even niet aankan. Vaak zijn onze logees gast in Doarps-Eijn, wonen elders in Arnhem of Renkum en vinden het prettig om deze tijdelijke opvang in een vertrouwde omgeving te kunnen realiseren. Voor mensen die tijdelijk bij ons wonen maken we een individueel zorgplan. Dagelijks bezoek aan Doarps-Eijn behoort dan bijvoorbeeld tot de mogelijkheden.

Wilt u kennismaken of heeft u een zorgvraag?
Wij heten u van harte welkom