Nieuws

Verburgt Molhuysen neemt deel aan instroomproject nieuwkomers

Gepubliceerd op: 10 feb 2020

Bij Verburgt-Molhuysen Staete nemen we deel aan het regionale project Instroom Nieuwkomers in de ouderenzorg. Het vergroten van de instroom is één van de manieren om de personeelstekorten in Zorg en Welzijn op te lossen. Met het regionale project krijgt een groep nieuwkomers in Nederland nu de kans om in Gelderland een loopbaan in de zorg te starten. Deze week begonnen 28 nieuwkomers met een vooropleiding van een half jaar bij diverse zorgorganisaties in Gelderland. In onze organisatie nemen twee medewerkers deel. Wij hopen dat zij daarna doorstromen naar naar een passend BBL-traject. Op donderdag 30 januari zetten de elf betrokken zorgorganisaties, de arbeidsmarktregio’s Midden-Gelderland en Regio Foodvalley, Vluchtelingenwerk, de onderwijsinstellingen Rijn IJssel en Dulon College en elf gemeentes in Midden-Gelderland en Regio Foodvalley daartoe symbolisch hun handtekening.

Nieuwbouw negen appartementen van start

Gepubliceerd op: 23 jan 2020

De nieuwbouw van negen nieuwe appartementen voor ouderen met of zonder zorgvraag gaat nu echt beginnen. Even slikken voor iedereen die de afgelopen jaren de schouders zette onder het werk in de Boventuin. Maar de moestuin en het tuinhuis zijn als de lente aanbreekt weer bereikbaar, gelukkig. En het plan voor hoe we ná de verbouwing de toegankelijkheid van de tuin voor onze bewoners kunnen vergroten ligt al klaar. Met dank aan Hans Beke voor de mooie foto.

Samenwerken met ENJOY&Learn: lekker eten voor ouderen

Gepubliceerd op: 15 jan 2020

Het nieuwe jaar is voor de bewoners van Verburgt-Molhuysen Staete goed begonnen. We startten een samenwerking met ENJOY&Learn, een sociaal maatschappelijk initiatief van Stephanie en Kumar Poot. Thuisbasis is hun restaurant #ENJOYenLearn op de Geitenkamp. Maar vanaf deze maand zijn ze ook vier avonden in de week in de keuken van Verburgt-Molhuysen te vinden. Bij ENJOY&Learn ontwikkelen leermeesters talent bij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Tijdens een drukbezochte nieuwjaarsbijeenkomst van Verburgt-Molhuysen Staete voor bewoners, familie, medewerkers, buren en vrijwilligers lieten de medewerkers van ENJOY&Learn al een staaltje van hun kookkunst zien.