Moes- en doetuin Verburgt genomineerd Burgerinitiatief 2015

Moes- en doetuin Verburgt genomineerd Burgerinitiatief 2015

De moes- en doetuin van vrijwilligers Lisette, Engelien en Marion is genomineerd bij de verkiezing burgerinitiatief 2015 die D66 voor de 7e keer organiseert. Twee zomers geleden starten dit drietal achter in het park van Verburgt-Molhuysen Staete met moestuinieren. Gras werd verwijderd,  grond bemest en hitte en regen doorstaan. Steeds meer bewoners en gasten weten de tuin te vinden. Speciaal voor hen legden ze daarom een mooie pluk- en wandeltuin aan met pompoenen, prachtige bloemen, boontjes en andere groenten. Een kleine traditie is al ontstaan: de moestuinmiddag.  Wanneer de eerste groene knopjes en stengels boven de grond komen verzamelen alle belangstellenden zich bij het tuinhuis. Deze herfst was er voor het eerst een pompoensoep-feest. Veel bewoners en gasten van Sociëteit Doarps-Eijn genoten hiervan en gaven toe dit nog nooit te hebben geproefd. U kunt stemmen op dit initiatief via de de website van D66 Renkum.