Oranje Fonds honoreert project Groen Verbindt

Oranje Fonds honoreert project Groen Verbindt

Het Oranje Fonds heeft €75.000 euro toegekend aan het project Samen Scheppen – Groen Verbindt. Verburgt-Molhuysen, Solidez en het Dorpsplatform Oosterbeek werken daarin de komende drie jaar aan grotere verbinding tussen de bewoners van Verburgt Molhuysen Staete en die in de omliggende wijken. Groene activiteiten in en rond de twee hectare grote tuin van Verburgt-Molhuysen Staete staan in dit project centraal. Het participatieproject maakt onderdeel uit van het Oranjefonds Programma Groen Verbindt. Naast dit project in Oosterbeek zijn er landelijk nog 26 projecten gehonoreerd.

 

De komende maanden staan in het teken van de start van het project. De buurtopbouwwerker, het Dorpsplatform Oosterbeek en Verburgt-Molhuysen werken verder aan het concretiseren van het plan. Dit wordt gedaan door (buurt)bewoners te betrekken en met elkaar de plannen verder vorm te geven. Op de planning staat bijvoorbeeld eerst het meer toegankelijk maken van de tuin en een aantal op ‘Groen’ gerichte activiteiten organiseren zoals tijdens en rond de Kunstroute Renkum, begin juni 2016. Blijf op de hoogte en volg het project via Facebook.