Verburgt-Molhuysen zoekt vrijwilligers

Verburgt-Molhuysen zoekt vrijwilligers

OOSTERBEEK – Villa Doarps-Eijn en villa Molhuysen in Oosterbeek zijn unieke plekken waar mensen met (beginnende) dementie wonen of overdag verblijven. Voor beide locaties zoekt het team Zorg en Welzijn enthousiaste vrijwilligers voor diverse werkzaamheden.

Dorps-Eijn is een sociëteit waar mensen met dementie uit Oosterbeek en omliggende plaatsen overdag verblijven. De gasten hebben een brede belangstelling voor bijvoorbeeld geschiedenis, muziek, natuur en cultuur. Op alle werkdagen van de week én op zondag is een programma tussen 9.30 – 17.00 uur waar in een veilige omgeving kan worden ontspannen en aan activiteiten kan worden deelgenomen. In Villa Molhuysen wonen mensen met een zwaardere zorgvraag. In deze beschermde woonvorm is verpleeghuiszorg. Zeven dagen per week ondersteunen de medewerkers mensen bij alle dagelijkse bezigheden. Om iedereen persoonlijke aandacht te geven, te wandelen of fietsen als het mooi weer is, voor te lezen of samen te zingen en te koken: er zijn altijd handen te kort.

Voor het team vrijwilligers zoekt Verburgt-Molhuysen diverse mensen die ons kunnen ondersteunen. Dat kan met een specifiek talent of bijzondere interesse in bijvoorbeeld muziek, voorlezen, natuur of sport. Ook mensen die op een vaste dag of dagdeel in de week het team willen versterken zijn meer dan welkom. De werkzaamheden bestaan uit het ondersteunen bij activiteiten, de maaltijd, wandelen, fietsen op de duofiets. koken, spelletjes doen en het bieden van een luisterend oor. Ervaring in de zorg is zeker niet vereist.

Meer informatie of een kennismaking via Hieke de Zeeuw, telefoon 026 3397220 of h.dezeeuw@vmstaete.nl.