Lokale zorgaanbieders tekenen leer- en samenwerkingsconvenant

Lokale zorgaanbieders tekenen leer- en samenwerkingsconvenant

Op woensdag 28 november tekenden we een leer- en samenwerkingsconvenant met vier lokale zorgorganisaties: Jah Jireh uit Wageningen. het Schild uit Wolfheze en Felixoord uit Oosterbeek. We vormen met deze collega-aanbieders van ouderzorg een zogenoemd Lerend Netwerk. Leren van andere zorgorganisaties is niet alleen inspirerend, maar ook een belangrijk element in het vorig jaar vastgestelde Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg. De focus van dit Kader ligt op  (samen) leren als basis voor kwaliteitsverbetering. Daarom moet iedere zorgorganisatie deel uit maken van een lerend netwerk met minstens twee collega-zorgorganisaties. In ons lokale lerend netwerk gaan we op alle niveaus in de organisatie kennis uitwisselen en elkaar ondersteunen, bijvoorbeeld bij het opleiden van medewerkers en het doen van kwaliteitsaudits.