Verburgt Molhuysen neemt deel aan instroomproject nieuwkomers

Verburgt Molhuysen neemt deel aan instroomproject nieuwkomers

Bij Verburgt-Molhuysen Staete nemen we deel aan het regionale project Instroom Nieuwkomers in de ouderenzorg. Het vergroten van de instroom is één van de manieren om de personeelstekorten in Zorg en Welzijn op te lossen. Met het regionale project krijgt een groep nieuwkomers in Nederland nu de kans om in Gelderland een loopbaan in de zorg te starten. Deze week begonnen 28 nieuwkomers met een vooropleiding van een half jaar bij diverse zorgorganisaties in Gelderland. In onze organisatie nemen twee medewerkers deel. Wij hopen dat zij daarna doorstromen naar naar een passend BBL-traject. Op donderdag 30 januari zetten de elf betrokken zorgorganisaties, de arbeidsmarktregio’s Midden-Gelderland en Regio Foodvalley, Vluchtelingenwerk, de onderwijsinstellingen Rijn IJssel en Dulon College en elf gemeentes in Midden-Gelderland en Regio Foodvalley daartoe symbolisch hun handtekening.