Van bouwput naar negen nieuwe appartementen

Van bouwput naar negen nieuwe appartementen

In een jaar tijd van bouwput naar negen nieuwe appartementen en een totale renovatie van het Staetegebouw dat stamt uit de jaren ’80. De nieuwbouw is klimaatneutraal met onder meer warmtepompen en zonnepanelen. Deze week verwelkomden we de eerste nieuwe bewoonster in ons nieuwe appartementencomplex Mariënoord. Het is een komen en gaan van stoffeerders, inrichters en monteurs. Komende weken volgen de overige bewoners. Zij nemen nog wat overlast van zand en bulldozers voor lief. Maar als straks de lente aanbreekt, liggen er wandelpaden, staan er nieuwe bomen en is er een bloemenweide gezaaid. We kijken allemaal uit naar rust, reinheid en regelmaat. Het was voor iedereen, zeker ook voor onze buren, een jaar vol geluidsoverlast, stof en ongemak. Gecombineerd met alle maatregelen rondom corona was het soms iets té veel. Maar het einde is gelukkig in zicht. We gaan de nieuwbouw officieel openen als we dat veilig sámen kunnen doen.