Escaperoom met verpleegkundige diagnose

Escaperoom met verpleegkundige diagnose

Collega’s die bij ons een zorgopleiding volgen namen deel aan een escaperoom. Deze spannende manier van leren is ontwikkeld door onze Kwaliteitsverpleegkundige Janet de Visser. De sleutel om uit de Escaperoom te komen was de verpleegkundige diagnose voor onze oefenpop ‘Nikkie’ ten gevolge van haar val. Deze diagnose konden zij vaststellen aan de hand van de aanwijzingen in de escaperoom, hun observaties van Nikkie en door gebruik te maken van de hulplijn. Het doel was om door goed observeren en het stellen van de juiste vragen het valprotocol goed in de vingers te krijgen en te doorgronden waarom de stappen die hier in zijn voorgeschreven zo belangrijk zijn. Een prachtige manier van leren die we zeker vaker toe gaan passen.